6 Eylül 2020 Pazar

Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi

Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı :
  • 2 paket burçak bisküvi (300 gr)
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
Arası :
  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üstü
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bisküvileri rondodan geçirin.
  2. Süt ve erimiş tereyağı ile karıştırıp kalıbınızın tabanına yayın.
  3. Kalıbınızı dolaba koyun ve muhallebi yapmaya başlayın.
  4. Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilyayı ocakta kaynayana kadar pişirin.
  5. Kalıbınızı dolaptan çıkarın ve pişen muhallebiyi üzerine dökün. O bir kenarda soğurken vişne suyu, nişasta ve şekeri karıştırıp kaynatarak sosunu hazırlayın.
  6. Sosunu kabuk tutan muhallebinin üzerine dökün ve tatlıyı 2-3 saat dinlenmeye bırakın yapıcaklara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder