Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı :
- 2 paket burçak bisküvi (300 gr)
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
Arası :
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üstü
- 2 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi Yapılışı
- İlk önce bisküvileri rondodan geçirin.
- Süt ve erimiş tereyağı ile karıştırıp kalıbınızın tabanına yayın.
- Kalıbınızı dolaba koyun ve muhallebi yapmaya başlayın.
- Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilyayı ocakta kaynayana kadar pişirin.
- Kalıbınızı dolaptan çıkarın ve pişen muhallebiyi üzerine dökün. O bir kenarda soğurken vişne suyu, nişasta ve şekeri karıştırıp kaynatarak sosunu hazırlayın.
- Sosunu kabuk tutan muhallebinin üzerine dökün ve tatlıyı 2-3 saat dinlenmeye bırakın yapıcaklara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder