9 Eylül 2020 Çarşamba

Lokanta Usulü Çiğ Köfte (Çok Pratik) Tarifi

Lokanta Usulü Çiğ Köfte (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Varsa köftelik baharat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı isot
  • 3 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates

Lokanta Usulü Çiğ Köfte (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak üç su bardağı köftelik bulgurumuzu kabımıza alıyoruz üzerine 1, 5 su bardağı kaynar su ile ıslatıyoruz.
  2. Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.
  3. Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  4. Başka bir kabın içine zeytin yağı hariç geriye kalan bütün malzemeleri ekleyip blender ile karıştırıyoruz sosumuzu azar azar bulgura ekleyip yoğuruyoruz köftemiz yumuşayana kadar daha sonra haşlanmış patatesi ekleyip blender ile karıştırıyoruz.
  5. İyice ezilip kıvam alınca da elimizi zeytin yağına batırıp sıkarak şekil veriyoruz.
  6. Eğer vaktiniz varsa üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha iyi kıvam alacak ve şekillenecektir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder