9 Eylül 2020 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya (Havuçsuz) Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya (Havuçsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg barbunya (kuru) (önceden haşladım)
  • 2 büyük soğan
  • 1 büyük patates
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kimyon

Zeytinyağlı Barbunya (Havuçsuz) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra tenceremizin içine soğanları kavuracağımız kadar zeytinyağı koyuyoruz .
  3. Soğanları tencereye ilave ediyoruz .
  4. Salçamızı da ilave ederek kavuruyoruz .
  5. Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleride ilave ediyoruz.
  6. Karıştırdıktan sonra önceden haşladığımız barbunyaları ilave ederek tuz ve kimyonu ekleyerek üzerini geçecek kadar su koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder