1 Eylül 2020 Salı

Milföyden Şöbiyet Tarifi

Milföyden Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy yaprağı
İç kaymağı için;
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım dilim limon suyu
İç malzemesi;
  • İri çekilmiş ceviz
Üzerine sürmek için;
  • 100 gram eritilmiş margarin

Milföyden Şöbiyet Tarifi Yapılışı

  1. 1 milföyü 4e bölelim. Yani toplamda 24 tane küçük karemiz olacak.
  2. İlk olarak kaymağı yapıp soğumaya bırakın.
  3. Sütün içine irmiği koyup kıvam alana kadar pişirin.
  4. Diğer tarafta şerbeti ocağa alalım.
  5. Şeker ve suyu kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk pişirin son olarak limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
  6. Kesmiş olduğunuz milfoylere önce 1 çay kaşığı kaymak üzerine ceviz koyup üçgen olarak şekilde kapatıp borcama uçları üst üste gelecek şekilde dizelim.
  7. Bitince eritilmiş margarini de sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  8. Tatlımız sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün ve 2 saat dinlendirin.
  9. Dondurmayla servis edebilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder