Milföyden Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet milföy yaprağı
İç kaymağı için;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1,5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım dilim limon suyu
İç malzemesi;
- İri çekilmiş ceviz
Üzerine sürmek için;
- 100 gram eritilmiş margarin
Milföyden Şöbiyet Tarifi Yapılışı
- 1 milföyü 4e bölelim. Yani toplamda 24 tane küçük karemiz olacak.
- İlk olarak kaymağı yapıp soğumaya bırakın.
- Sütün içine irmiği koyup kıvam alana kadar pişirin.
- Diğer tarafta şerbeti ocağa alalım.
- Şeker ve suyu kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk pişirin son olarak limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
- Kesmiş olduğunuz milfoylere önce 1 çay kaşığı kaymak üzerine ceviz koyup üçgen olarak şekilde kapatıp borcama uçları üst üste gelecek şekilde dizelim.
- Bitince eritilmiş margarini de sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Tatlımız sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün ve 2 saat dinlendirin.
- Dondurmayla servis edebilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder