Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı sıcak su
Kraması için:
- 1 yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
Arası için:
- 2 muz
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını yarım çay bardağı şekerle kar kıvamına gelene kadar çırpın. Sarılarını 1 çay bardağı şekerler rengi açılana kadar çırpın.
- Kuru malzemeleri ve suyu yumurtaların sarısına eleyerek ekleyin ve çırpın.
- Daha sonra beyazlarını da spatula yardımıyla köpüklerni söndürmeden ekleyin ve karışımınızı bir genişçe bir tepsiye 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde dökün.
- 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Çok ince katman halinde olduğu için çabuk pişecektir.
- Kekiniz fırında iken kremasını yapmak için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak fokurdayana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra vanilya ve krem şantiyi de ekleyin ve karıştırın.
- Kekiniz fırından çıktıktan sonra başka bir yağlı kağıda pudra şekeri serpin ve kekinizi onun üstüne ters çevirip rulo haline getirip 5-10 dakika bu şekilde bekletin.
- Rulonuzu açtıktan sonra kekinizi eşit dikdörtgen dilimlere bölün ve içine kremanızı, dilimlediğiniz muzları da koyup sarın. Ben toplam 8 dilim çıkardım.
- Soğuması için dolapta beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder