2 Eylül 2020 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 4 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
Kraması için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
Arası için:
  • 2 muz

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını yarım çay bardağı şekerle kar kıvamına gelene kadar çırpın. Sarılarını 1 çay bardağı şekerler rengi açılana kadar çırpın.
  2.  Kuru malzemeleri ve suyu yumurtaların sarısına eleyerek ekleyin ve çırpın.
  3. Daha sonra beyazlarını da spatula yardımıyla köpüklerni söndürmeden ekleyin ve karışımınızı bir genişçe bir tepsiye 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde dökün.
  4. 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Çok ince katman halinde olduğu için çabuk pişecektir.
  5. Kekiniz fırında iken kremasını yapmak için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak fokurdayana kadar pişirin.
  6. Soğuduktan sonra vanilya ve krem şantiyi de ekleyin ve karıştırın.
  7. Kekiniz fırından çıktıktan sonra başka bir yağlı kağıda pudra şekeri serpin ve kekinizi onun üstüne ters çevirip rulo haline getirip 5-10 dakika bu şekilde bekletin.
  8. Rulonuzu açtıktan sonra kekinizi eşit dikdörtgen dilimlere bölün ve içine kremanızı, dilimlediğiniz muzları da koyup sarın. Ben toplam 8 dilim çıkardım.
  9. Soğuması için dolapta beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder