Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 1/2 (yarım) paket dolmalık fıstık
- 3+1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 2+1/2 (yarım) su bardağı süt + 2+1/2 (yarım) su bardağı su ya da 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
- 1 paket vanilya
- Kaymaklı dondurma
Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- İrmik ve fıstık yağ olmadan kısık ateşte renk değiştirene kadar kavrulur.
- Ayrı bir kapta ılık süt ve su ile birlikte şeker ve vanilya eritilir.
- Elde edilen şerbet tencereye eklenir ve karıştırılır.
- Yağ eklenir ve son kez karıştırılarak demlenmeye bırakılır. Helva yenilebilir sıcaklığa geldiğinde servis işlemine başlanır.
- İrmik helvası yarısını dolduracak şekilde kaseye doldurulur. Üzerine bir top dondurma konur ve dondurmanın üzeri helva ile kapatılır.
- Kase sunum tabağına ters çevrilir ve helva çıkartılır. Dondurmalı irmik helvanız servise hazır. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder