5 Eylül 2020 Cumartesi

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1/2 (yarım) paket dolmalık fıstık
  • 3+1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2+1/2 (yarım) su bardağı süt + 2+1/2 (yarım) su bardağı su ya da 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Kaymaklı dondurma

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İrmik ve fıstık yağ olmadan kısık ateşte renk değiştirene kadar kavrulur.
  2. Ayrı bir kapta ılık süt ve su ile birlikte şeker ve vanilya eritilir.
  3. Elde edilen şerbet tencereye eklenir ve karıştırılır.
  4. Yağ eklenir ve son kez karıştırılarak demlenmeye bırakılır. Helva yenilebilir sıcaklığa geldiğinde servis işlemine başlanır.
  5. İrmik helvası yarısını dolduracak şekilde kaseye doldurulur. Üzerine bir top dondurma konur ve dondurmanın üzeri helva ile kapatılır.
  6. Kase sunum tabağına ters çevrilir ve helva çıkartılır. Dondurmalı irmik helvanız servise hazır. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder