5 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi

Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 6 su bardağı su konulur kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynamaya başlayınca erişteler ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Bir kapta terbiye için tüm malzemeler iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  4. Erişteler yumuşadıktan sonra terbiyesine erişteli sudan alınır ve karıştırılır. Ilımış terbiye yavaşça tencereye ilave edilir ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dk pişirilir.
  5. Pişerken bir kapta teremyağ eritilir ve nane ilave edilir, kızınca çorbanın içine boşaltılır.
  6. 2 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra altı kapatılır.Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder