Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 9 adet dolmalık biber
- 3 adet cin biber
- 2 adet domates
- 2 adet kabak
- 4 çorba kaşığı sumak(önceden kaynar su içinde bekletilir
İçi için;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 2-3 dal taze nane
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 400 gram kavurma (miktar isteğe bağlı)
- 1 baş soğan
Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar kesilip içleri oyulur, aynı şekilde diğer malzemelerimizin içlerini de temizleriz.
- İçini oyduğumuz domateslerin içlerini de iç harca ekleriz.
- Kuru soğan, maydanoz, domatesin içi, kavurma, cin biberler doğranır.
- Doğradığımız malzemelerin üzerine yağ, tuz ve pul biberimizi, yıkadığımız pirinçi de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Oyduğumuz patlıcan, biber vs içerisini iç malzememiz ile dolduruyoruz.
- Görseldeki gibi iç içe geçirip tencereye döşüyoruz.
- Üzerine dolma taşı yoksa da benim gibi cam bir düz tabak kapatın.
- Tabağımızın üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytin yağı döküyoruz.
- Ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz 2 ölçü suyu tabağın üzerinden tencereye döküyoruz.
- Ateşe bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
- 20 dk kaynadıktan sonra sumak suyunu döküyoruz ve 25 dk daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder