2 Eylül 2020 Çarşamba

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 9 adet dolmalık biber
  • 3 adet cin biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 4 çorba kaşığı sumak(önceden kaynar su içinde bekletilir
İçi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 400 gram kavurma (miktar isteğe bağlı)
  • 1 baş soğan

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar kesilip içleri oyulur, aynı şekilde diğer malzemelerimizin içlerini de temizleriz.
  2. İçini oyduğumuz domateslerin içlerini de iç harca ekleriz.
  3. Kuru soğan, maydanoz, domatesin içi, kavurma, cin biberler doğranır.
  4. Doğradığımız malzemelerin üzerine yağ, tuz ve pul biberimizi, yıkadığımız pirinçi de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  5. Oyduğumuz patlıcan, biber vs içerisini iç malzememiz ile dolduruyoruz.
  6. Görseldeki gibi iç içe geçirip tencereye döşüyoruz.
  7. Üzerine dolma taşı yoksa da benim gibi cam bir düz tabak kapatın.
  8. Tabağımızın üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytin yağı döküyoruz.
  9. Ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz 2 ölçü suyu tabağın üzerinden tencereye döküyoruz.
  10. Ateşe bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
  11. 20 dk kaynadıktan sonra sumak suyunu döküyoruz ve 25 dk daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder