1 Eylül 2020 Salı

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu
İç harcı ;
  • 3 tepeleme çorba kaşığı sade çökelek
  • 1 tepeleme çorba kaşığı sürk
  • (sürk; baharatlı kurutulmuş çökelek)
  • Bir kaç dal maydanoz

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 5-6 bardak un yazdım çünkü hamurunuz yumuşak kıvamda oluyor şekil verirken de biraz un kullanmanız gerekebilir.
  2. Ilık sütümüze sekeri ekleyelim ve mayayı da karıştırıp bir kaç dk üstü kapalı bekletelim böylece mayayı daha hızlı aktif hale getirmiş oluruz sonrada yaptığınız poğaçalarınız nasıl çabucak kabarıyor oturup izleyin .
  3. Hamuru yoğuracağımız kaba ün ve tuzu alıp karıştıralım suyunu, süt-maya karışımını yumurta akını (sarışını üzeri için ayıralım) bir güzel yoğuralım.
  4. Kulak memesi kıvamında çok güzel bir hamur elde edeceğiz.
  5. Hamurumuzu örtüp bir miktar dinlenmeye bırakalım (10-15 dk) .Bu esnada iç harcımızı hazırlıyoruz.
  6. Aslında içine ne arzu ederseniz koyabilirsiniz ama ben en çok yakışan çökeleği kullandım.
  7. Bir kaba çökelek ve rendeleyerek yada ezerek hazırladığımız sürk’ümüzü bir kaç dal ince kesilmiş maydanozumuzu koyup karıştıralım.
  8. İç harcımız hazırrrrr ayyy ne kadar basit oldu yaaa. .
  9. Şimdi geldik göz doyuran şekil verme işlemine ne arzu ederseniz yapabilirsiniz burda konuşturun hünerlerinizi ben hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçaları ellerimle biraz açıp yarıdan sonrasına bıçak ile kesikler attım.
  10. Kesmediğim yarıya iç harcı koyarak kestiğim kısmın sonuna kadar dolma gibi kıvırdım sonrada bir ucu içe alarak salyangoz kabuğu gibi sardım.
  11. Yaratıcılığımızı konuşturup tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üstüne yumurta sarımızı (bir kaç damla su ile biraz açıyoruz) sürüyoruz ve susam ile çörek otu serpip biraz kabarsınlar diye 15-20 dk üstlerini örtüyoruz.
  12. Üstlerini açınca sizde gözlerinize inanamayacaksınız .
  13. Önceden işittiğimiz fırınımızda üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim.
    Afiyetler olsunnnnn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder