1 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Ekler Tarifi

Teremyağlı Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
  • 100 gram benmari eritilmiş sütlü ya da bitter çikolata isteğe bağlı
  • Hindistan cevizi

Teremyağlı Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye yumurta, teremyağ, vanilya hariç tüm malzemeleri alın hamuru için.
  2. Yumuşak bir hamur kıvamı almaya başlayınca margarini ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  3. Soğuyunca teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırparak pürüzsüz bi hamur oluşturun.
  4. Sıcakken yaparsanız yumurtalarınız pişecektir.
  5. Daha sonra sokma torbasına aldığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yatay ve baş parmak uzunluğunda şekiller vererek 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk içinde piştiler.
  6. Onlar pişerken bizde kremayı hazırlayalım.
  7. Vanilya ve margarin hariç tüm krema malzemelerini ocağa alalım kıvam alınca içine margarini ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım.
  8. Pişen ekleri ikiye kesip krema sıkıp üzerine benmari eritilmiş çikolatamıza batırıp dizelim.
  9. 2 saat buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz.
  10. Süslemek ve sunum sizin hayal gücünüze kalmış. 🤗 afiyetle kalın ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder