6 Eylül 2020 Pazar

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 5-6 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Yumuşak beyaz peynir (Miktarı size bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Sosu için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Tuz

Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.
  2. Soğanları da rendeliyoruz.
  3. Bir tencerede baharatlarını da ekleyip kavuruyoruz.
  4. Harcımızı soğuttuktan sonra peyniri ekliyoruz.
  5. Sosu için bütün malzemeleri çırpıyoruz.
  6. Birinci yufkayı seriyoruz ve üzerine sosumuzdan gezdiriyoruz.
  7. İkinci kat yufkayı da serip aynı işlemi uyguluyoruz.
  8. Bu sırada fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
  9. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra yine sos sürüp, son olarak harcımızı yayıyoruz.
  10. Büyük bir rulo şeklinde sarıyoruz ve ortadan ikiye kesip 1 saat kadar buzlukta donduruyoruz ki kolay kesilsin.
  11. Donduktan sonra ince ince dilimler halinde kesip üzerine tekrar bolca sos sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder