Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
- 5-6 adet patates
- 2 adet soğan
- Yumuşak beyaz peynir (Miktarı size bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- Tuz
Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.
- Soğanları da rendeliyoruz.
- Bir tencerede baharatlarını da ekleyip kavuruyoruz.
- Harcımızı soğuttuktan sonra peyniri ekliyoruz.
- Sosu için bütün malzemeleri çırpıyoruz.
- Birinci yufkayı seriyoruz ve üzerine sosumuzdan gezdiriyoruz.
- İkinci kat yufkayı da serip aynı işlemi uyguluyoruz.
- Bu sırada fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
- Üçüncü yufkayı da serdikten sonra yine sos sürüp, son olarak harcımızı yayıyoruz.
- Büyük bir rulo şeklinde sarıyoruz ve ortadan ikiye kesip 1 saat kadar buzlukta donduruyoruz ki kolay kesilsin.
- Donduktan sonra ince ince dilimler halinde kesip üzerine tekrar bolca sos sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder