6 Eylül 2020 Pazar

Kalabalık Sofralar İçin Aşure Tarifi

Kalabalık Sofralar İçin Aşure Tarifim İçin Malzemeler

  • 8 bardak aşurelik buğday
  • 2 bardak nohut
  • 2 bardak kuru fasulye
  • İki paket çam fıstığı
  • 400 gram kuru üzüm
  • 300 gram kuru incir
  • 400 gram kuru kayısı
  • 300 gram tuzsuz fıstık
  • 7 adet karanfil
  • Sıcak su
Süslemek için:
  • Ceviz, fındık, kuş üzümü, tarçın

Kalabalık Sofralar İçin Aşure Tarifim Yapılışı



  1. Öncelikle buğdayları, nohut ve fasulyeyi geceden soğuk suyla ıslatalım. Sabah hepsinin suyunu değiştirelim, sıcak su ekleyelim ve ayrı ayrı pişmeye bırakalım. (bu aşamada buğdayın suyunu süzmeden önce biraz ovalayarak yıkadım fazla nişastasını almak için. )
  2. Bu arada kayısı ve incirleri çok küçük olacak şekilde doğrayalım. Kayısı, incir, kuru üzüm, çam fıstığı ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda sıcak su ile ıslatalım.
  3. Nohut ve fasulye yumuşamaya yakın ocaktan alalım. Nohutu ovarak kabuklarının çıkmasını sağlayalım.
  4. Daha sonra nohut ve fasulyemizi buğdaya ekleyelim. 5 dk kadar üçünü birlikte pişirelim. Bu arada buğdayın suyu azaldıkça kontrollü bir şekilde sıcak su ekleyelim. Daha sonra azar azar şeker ilave edelim. (ben 9 bardak kadar ekledim damak tadınıza göre artırabilirsiniz ben çok şekerli sevmiyorum). Karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  5. Kuru üzüm, kayısı, incir, fıstık, çam fıstığını da tencereye ekleyelim.
  6. Karanfilleri cezveye alalım suda bir taşım kaynatalım, süzgeçten süzerek suyunu aşuremize ekleyelim.Aşure kıvam alana kadar yaklaşık 15 dk kaynatalım.Afiyet şifa olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder