Patatesli Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patatesli Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 orta boy patates
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Su
  • İsteğe göre bulyon

Patatesli Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı incecik doğrayın.
  2. Patatesleri küçük küp küp doğrayın.
  3. Yağı eritin ve soğanı biraz kavurup üstüne patatesleri atın.
  4. Onları a biraz kavurduktan sonra yıkadığınız bulguru ekleyip biraz çevirin.
  5. Bu aşamada bir kaşık daha tereyağ koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
  6. Bulyon kullanmak isterseniz bir bardak sıcak suda eritin ve tencereye koyun.
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu atın ve kapağını kapatın.
  8. Suyunu çekince kontrol edin pişmediyse su ekleyebilirsiniz.
  9. Ben sofra bezine sarıp on onbeş dakika demlendiriyorum daha güzel oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder