Patatesli Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi
Patatesli Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 orta boy patates
- 1 küçük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
- İsteğe göre bulyon
Patatesli Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğanı incecik doğrayın.
- Patatesleri küçük küp küp doğrayın.
- Yağı eritin ve soğanı biraz kavurup üstüne patatesleri atın.
- Onları a biraz kavurduktan sonra yıkadığınız bulguru ekleyip biraz çevirin.
- Bu aşamada bir kaşık daha tereyağ koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
- Bulyon kullanmak isterseniz bir bardak sıcak suda eritin ve tencereye koyun.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu atın ve kapağını kapatın.
- Suyunu çekince kontrol edin pişmediyse su ekleyebilirsiniz.
- Ben sofra bezine sarıp on onbeş dakika demlendiriyorum daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder