Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 8 orta boy biber
  • 1 kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • Baharatlar (Tuz, kekik, karabiber, kimyon, pulbiber)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 baş sarımsak
  • 3 domates

Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp yağda kızartın.
  2. Diğer tarafta kıymanın suyunu çektirin ve çok az sıvı yağ koyup 2 dk kavurun.
  3. Soğanları ve biberleri ince doğrayıp kıymaya ekleyin.
  4. Salça ve baharatları da ekleyin. 10 dk kavurun.
  5. Daha sonra 2 domatesi küp küp doğrayın ve kıymaya ekleyin. Çok az kavurduktan sonra patlıcanların üstüne kıymalı harcı koyup sıcak suyu da ilave edin. 10 dk üstü kapalı ocakta pişirin.
  6. Kokulu olması için ben 15 dk 200 derecede fırında pişirdim. Fırına koymadan önce 1 domatesi ve biberi fotoğraftaki gibi kestim. Yemeğin üstüne koydum. Herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder