8 Eylül 2020 Salı

Peynirli Sebzeli Renkli Erişte Tarifi

Peynirli Sebzeli Renkli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3- kase renkli erişte
  • 2 yemek dolu kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase beyaz veya lor peyniri
  • 2 lt kaynar su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Yeterince tuz

Peynirli Sebzeli Renkli Erişte Tarifi Yapılışı

  1. 2 lt suyu kaynatalım 3 kase renkli erişteyi koyalım.
  2. Tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek haşlayalım.
  3. Erişteler pişince ocağın ateşini kapatalım.1 su bardağı soğuk su ekleyelim tane tane olsun diye.
  4. Başka bir tavada 2 dolu yemek kaşığı tereyağı eritelim.
  5. Suyunu süzdüğümüz eriştelerin üzerine tereyağını ekleyelim ezmeyecek şekilde hafifçe karıştıralım tereyağı.
  6. 1 kase beyaz peyniri ezelim veya lor peyniri’de olabilir ben beyaz peynir kullandım.
  7. Servis tabağına erişteleleri alıp üzerine peynir ekleyip afiyetle yiyin.Not: her kase 250 gr su bardağı na eşit bir kase bir porsiyon.Sebzeli erişte olduğu için dokunmaz kilo aldırmaz tadı nefis doyurucu ve hafif denemenizi tavsiye ederim.Hoşçakal sağlıkla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder