Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 2 kahve fincanı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı ülker teremyağ
Etrafını bulamak için
- Fındık kırığı
Üzerini süslemek için
- Çilekli jel
Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Teremyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz ve kıvam alana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Muhallebisi göz göz olduktan sonra ülker teremyağ ve vanilyasını ekleyip beş dk daha bekletip olaktan alıyoruz. Mikserle çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Ben 200 ml su bardağı kullandım. Daha öncesinde içi hafifçe ıslatılmış bardaklarımıza (daha kolay çıkması için kalıptan)muhallebimizi paylaştırıyoruz. Benim 6 adet bardak muhallebim oldu.
- Bardaklarımızı buzdolabına kaldırıyoruz ve 6-8saat kadar bekletiyoruz.
- Sonra bardakları ters çevirip içindeki muhallebiyi ben ortadan kesip bir bardaktan iki porsiyon muhallebi elde ettim.
- Kalıplasmıs muhallebilerimizin etrafını fındığa buluyoruz.
- Ben üstlerine çilek jölesini borcama döküp su bardağıyla keserek şekillendirerek sunum yaptım.Görüntüsü ve lezzeti harika. Yapacaklara afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder