8 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi

Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı ülker teremyağ
Etrafını bulamak için
  • Fındık kırığı
Üzerini süslemek için
  • Çilekli jel

Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Teremyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz ve kıvam alana kadar sürekli karıştırıyoruz.
  2. Muhallebisi göz göz olduktan sonra ülker teremyağ ve vanilyasını ekleyip beş dk daha bekletip olaktan alıyoruz. Mikserle çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz.
  3. Ben 200 ml su bardağı kullandım. Daha öncesinde içi hafifçe ıslatılmış bardaklarımıza (daha kolay çıkması için kalıptan)muhallebimizi paylaştırıyoruz. Benim 6 adet bardak muhallebim oldu.
  4. Bardaklarımızı buzdolabına kaldırıyoruz ve 6-8saat kadar bekletiyoruz.
  5. Sonra bardakları ters çevirip içindeki muhallebiyi ben ortadan kesip bir bardaktan iki porsiyon muhallebi elde ettim.
  6. Kalıplasmıs muhallebilerimizin etrafını fındığa buluyoruz.
  7. Ben üstlerine çilek jölesini borcama döküp su bardağıyla keserek şekillendirerek sunum yaptım.Görüntüsü ve lezzeti harika. Yapacaklara afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder