9 Eylül 2020 Çarşamba

Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi yıkayıp yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Suyunu süzdüğümüz pirinçleri kızdırdığımız zeytinyağında 5 dk kadar kavuruyoruz.
  3. Tavuk suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  4. Suyu azalıp üzeri göz göz olana dek yüksek ateşte, sonrasında suyunu çekene dek kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Pişince kapak altına kağıt havlu koyup demliyoruz.Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder