Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi
Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi Yapılışı
- Pirinçlerimizi yıkayıp yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
- Suyunu süzdüğümüz pirinçleri kızdırdığımız zeytinyağında 5 dk kadar kavuruyoruz.
- Tavuk suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Suyu azalıp üzeri göz göz olana dek yüksek ateşte, sonrasında suyunu çekene dek kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişince kapak altına kağıt havlu koyup demliyoruz.Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder