4 Eylül 2020 Cuma

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine :
  • Yumurta sarısı, susam

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri ve mayayı bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine sıcağa yakın sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağı ekleyip yine karıştırıyoruz.
  4. Tuz ve ununu ilave edip yoğuruyoruz.
  5. Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyelim hamur hafif elimize yapışacak.
  6. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz yaklaşık 40 dakika.
  7. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp uzun şeritler yapıyoruz.
  8. 2 şerit hamurun uçlarını birleştirip etrafına doluyoruz.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 20 dakika kadarda tepside mayalandırıyoruz. (tepsinin üstüne nemli bir bez koyalım hamurumuz kurumasın)
  10. Üzerine yumurta sarısı ve susan serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder