Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzerine :
- Yumurta sarısı, susam
Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi Yapılışı
- Şekeri ve mayayı bir kaba alıyoruz.
- Üzerine sıcağa yakın sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sıvı yağı ekleyip yine karıştırıyoruz.
- Tuz ve ununu ilave edip yoğuruyoruz.
- Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyelim hamur hafif elimize yapışacak.
- Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz yaklaşık 40 dakika.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp uzun şeritler yapıyoruz.
- 2 şerit hamurun uçlarını birleştirip etrafına doluyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 20 dakika kadarda tepside mayalandırıyoruz. (tepsinin üstüne nemli bir bez koyalım hamurumuz kurumasın)
- Üzerine yumurta sarısı ve susan serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder