Sakızlı Cunda Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 veya 2 paket sakızlı vanilya
Üzerine ;
- Bol susam
Sakızlı Cunda Keki Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve şeker kaba alınır ve köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Ardından yoğurt, süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır.
- Sonrasında vanilya, kabartma tozu ve elenmiş un eklenerek homojenik bir karışım elde edilene kadar kısa bir süre çırpılır.
- (vanilya, dr. Oetker marka damla sakızlı şekerli vanilin olarak satılıyor. Fotoğrafını ekledim. Yoğun sakız tadı severler arzuya göre 2 paket kullanabilir. Ben öyle seviyorum. ).
- Bol kabaran bir kek olduğu için geniş bir borcam kullanıyorum. Benim kullandığım 32 cm çaplı borcam, ölçü tam geliyor. Altına yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış borcama karışım dökülür.
- En son üzerine isteğiniz ölçüsünde susam serpilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakikada pişiyor.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder