1 Eylül 2020 Salı

Sakızlı Cunda Keki Tarifi

Sakızlı Cunda Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 veya 2 paket sakızlı vanilya
Üzerine ;
  • Bol susam

Sakızlı Cunda Keki Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şeker kaba alınır ve köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  2. Ardından yoğurt, süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır.
  3. Sonrasında vanilya, kabartma tozu ve elenmiş un eklenerek homojenik bir karışım elde edilene kadar kısa bir süre çırpılır.
  4. (vanilya, dr. Oetker marka damla sakızlı şekerli vanilin olarak satılıyor. Fotoğrafını ekledim. Yoğun sakız tadı severler arzuya göre 2 paket kullanabilir. Ben öyle seviyorum. ).
  5. Bol kabaran bir kek olduğu için geniş bir borcam kullanıyorum. Benim kullandığım 32 cm çaplı borcam, ölçü tam geliyor. Altına yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış borcama karışım dökülür.
  6. En son üzerine isteğiniz ölçüsünde susam serpilir.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakikada pişiyor.
Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder