1 Eylül 2020 Salı

Barbunya Yemeği Tarifi

Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 çeyrek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıcak su

Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize zeytinyağını alıp soğanı kavuruyoruz, daha sonra havucu ekleyip kavuruyoruz 5 dakika kadar, salçayı ekleyip yine kavuruyoruz.
  2. Ayıklamış ve yıkamış olduğunuz barbunya ve küp küp doğradığınız patatesi ve son olarak baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Üzerini geçene kadar sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  4. Yemeğimizi çatal yardımı ile kontrol edip ocaktan aldıktan sonra 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  5. Servis öncesi üzerine maydanozu serpiştiriyoruz.
♦️Bu arada barbunya yemeğini en lezzetli hale getirmek için zeytinyağını bol tutmanız gerekir. Tarifimi uygularsınız ne demek istediğimi anlarsınız 😊.
Afiyet olsun 🌈.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder