Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı baldo pirinç
- 3.5 su bardağı et suyu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 kabak
- 1 dolmalık yeşil biber
Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin. Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun.
- Et suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
- Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip ezmeden harmanlayın.
- Sebzeli pilavı, etli güveç ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Sebzeli Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce küp küp doğranan havuç ve bezelyeleri suda bekletin. Böylece pişirme süresi düşecektir.
- Haşlama süresini düşürmek için, pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.
- Et suyu yerine tavuk bulyon kullanabilirsiniz.
- Pirinçleri tahta kaşık ile karıştırın ve tuzu kavurma esnasında atın.
- Pilavın kendi buharıyla harmanlanması için kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde bırakın.
1 Porsiyon Sebzeli Pilav Kaç Kaloridir?
Sebzeli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. İçerisinde diyet lifi barındırdığı için, kilo kontrolünde olanların tüketebilecekleri besinler arasında yer alır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder