Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg parça kuzu eti
- 20 iri boy arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 salçalık kırmızı biber
- Tuz
Yahni Nasıl Yapılır?
- Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun.
- Etin bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip pişirmeye devam edin.
- İri parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Tuzla tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder