Yahni Tarifi

Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg parça kuzu eti
  • 20 iri boy arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • Tuz

Yahni Nasıl Yapılır?

  • Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun.
  • Etin bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip pişirmeye devam edin.
  • İri parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Tuzla tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder