Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1.250 gram kabuğu soyulup küp küp doğranmış şeftali
- 1 kg şekeR
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 limon suyu
Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı
- Tenceremize şeftali ve şekeri kat kat koyup ya akşamdan sabaha kadar yada bir gün bekletip ocağa alalım.
- Altını açıp kaynamaya bırakalım .
- Kaynadıktan sonra altını kısıp tereyağını ekleyip üzerinde köpük oluşursa kaşıkla alalım köpükleri yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
- Arada kıvamına bakalım ve bu esnada limon suyunu ekleyip 15 dakika kadar daha kaynatalım.
- Arada biraz tabağa alıp kıvamını kontrol edelim .
- İstediğimiz kıvama gelen reçellerimizi kaynar kaynar kavanozlara doldurup hemen ağzını yeni bir kapak ile kapatıp ters çevirelim.
- Bir gün bu şekilde beklesin sonra düz çevirim kilerimize kaldırabiliriz.( not biz koyu kıvam da sevdiğimiz için kıvamı koyu reçelin sizler istediğiniz kıvam da yapabilirsiniz).
Afiyet olsun 🍽.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder