2 Eylül 2020 Çarşamba

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.250 gram kabuğu soyulup küp küp doğranmış şeftali
  • 1 kg şekeR
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 limon suyu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize şeftali ve şekeri kat kat koyup ya akşamdan sabaha kadar yada bir gün bekletip ocağa alalım.
  2. Altını açıp kaynamaya bırakalım .
  3. Kaynadıktan sonra altını kısıp tereyağını ekleyip üzerinde köpük oluşursa kaşıkla alalım köpükleri yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
  4. Arada kıvamına bakalım ve bu esnada limon suyunu ekleyip 15 dakika kadar daha kaynatalım.
  5. Arada biraz tabağa alıp kıvamını kontrol edelim .
  6. İstediğimiz kıvama gelen reçellerimizi kaynar kaynar kavanozlara doldurup hemen ağzını yeni bir kapak ile kapatıp ters çevirelim.
  7. Bir gün bu şekilde beklesin sonra düz çevirim kilerimize kaldırabiliriz.( not biz koyu kıvam da sevdiğimiz için kıvamı koyu reçelin sizler istediğiniz kıvam da yapabilirsiniz).
Afiyet olsun 🍽.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder