Supangle Tarifi
Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket bitter çikolata
- 1 su bardağından iki parmak eksik soğuk su
- Kek parçaları
Supangle Tarifi Yapılışı
- Tencereye süt, yumurta sarısı, un, kakao ve şeker alınarak ocağa koymadan önce el çırpıcısıyla iyice karıştırılır.
- Ocağa koyulur ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebi ocaktan alınır içine çikolata ve tereyağ eklenerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırılır.
- Yaklaşık 10 dk karıştırılarak soğuması(tam net soğumasına gerek yok ılık olsa yeterlidir)sağlanır.
- Ardından içine soğuk su ilave edilerek mikser yardımıyla su muhallebiye iyice karışana kadar çırpılır.
- Her bir kasenin yada kupun içine kek parçası konur ve üzerine muhallebi pay edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder