8 Eylül 2020 Salı

Supangle Tarifi

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağından iki parmak eksik soğuk su
  • Kek parçaları

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye süt, yumurta sarısı, un, kakao ve şeker alınarak ocağa koymadan önce el çırpıcısıyla iyice karıştırılır.
  2. Ocağa koyulur ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Pişen muhallebi ocaktan alınır içine çikolata ve tereyağ eklenerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırılır.
  4. Yaklaşık 10 dk karıştırılarak soğuması(tam net soğumasına gerek yok ılık olsa yeterlidir)sağlanır.
  5. Ardından içine soğuk su ilave edilerek mikser yardımıyla su muhallebiye iyice karışana kadar çırpılır.
  6. Her bir kasenin yada kupun içine kek parçası konur ve üzerine muhallebi pay edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder