8 Eylül 2020 Salı

Süt Çorbası Tarifi

Süt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Nane
  • Tuz

Süt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağını koyduktan sonra arpa şehriyeyi koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından unu ekleyip rengi dönmeden 2 karıştırdıktan sonra hemen yavaş yavaş sütünü ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
  3. Topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemli .
  4. Bir adet tavuk bulyon atıp ardından suyunu ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısarak içindeki arpa şehriyelerin pişmesini kontrol ediyoruz.
  6. Arpa şehriyeler piştikten sonra çorba olmuştur.
  7. Ayrı bir tava da nane ve yağı yakıyoruz çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz.
(koyu kıvam alabilir çorbanız su ekleyerek açabilirsini).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder