Süt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- Sıvıyağ
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 adet tavuk bulyon
- Nane
- Tuz
Süt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Sıvıyağını koyduktan sonra arpa şehriyeyi koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Ardından unu ekleyip rengi dönmeden 2 karıştırdıktan sonra hemen yavaş yavaş sütünü ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemli .
- Bir adet tavuk bulyon atıp ardından suyunu ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısarak içindeki arpa şehriyelerin pişmesini kontrol ediyoruz.
- Arpa şehriyeler piştikten sonra çorba olmuştur.
- Ayrı bir tava da nane ve yağı yakıyoruz çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz.
(koyu kıvam alabilir çorbanız su ekleyerek açabilirsini).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder