Tam Buğday Unlu Kek Tarifi
Tam Buğday Unlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 – 2 su bardağı un(ben 1.5 su bardağı tam buğday yarım su bardağı normal un kullandım) unun markasına göre değişebiliyor
Tam Buğday Unlu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz .
- Sonra yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Margarin ile yağladığınız kek kalıbına hamurumuzu döküyoruz .
- Önceden ısıtılmış ( 5 dakika ısıttım) 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Dilimleyip istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder