3 Eylül 2020 Perşembe

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
  2. Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
  3. Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
  4. Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
  5. 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
  6. 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
  7. Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder