Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet patates
- 4 kaşık sıvı yağ
- Tuz, pul biber, karabiber, kekik
Tavuk sote için;
- 1 paket tavuk göğsü
- 2-3 adet biber
- 2-3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim. 🌼🌼🌼
- İlk önce patatesler soyulur, resimdeki gibi ince ince daire şeklinde dilimlenir.
- Fırın kabına alınır, yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır. Dilerseniz patateslerinizi ayrı bir kaba alıp baharatlarını ve yağını ekleyip karıştırdıktan sonra fırın kabına da dizebilirsiniz.
- Boşluk kalmayacak şekilde dizilip 200° fırında 20-25 dk pişirilir. Tavuk sote pişinceye kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten. 👍
- Tavuk sote için tavuklar ve diğer malzemeler küp küp doğranır.
- Tavaya sıvı yağ koyup önce tavuklar 5-10 dakika sotelenir, ardından doğranmış sivri biber eklenip sotelenir.
- Ardından tereyağı eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
- Domates, salça, tuz ve baharatlar eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
- Tavuklar yumuşayınca pişmiş demektir. Suyu çok azalırsa 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Ben kısık ateşte ve ağzı kapalı pişirdiğim için gerek olmuyor.
- Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk sote güzelce yayılır.
- Bir yandan da beşamel sosu hazırlayalım. Un tereyağında 3-4 dk güzelce kavrulur.
- El çırpıcısıyla, soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırılır.
- Kaynayıp göz göz olunca tuz ve karabiberi eklenip ocaktan alınır.
- Beşamel sos dökülür.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpilip 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Yemeğimiz hazır. İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. 😊
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN. 🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder