3 Eylül 2020 Perşembe

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patates
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
Tavuk sote için;
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2-3 adet biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim. 🌼🌼🌼
  1. İlk önce patatesler soyulur, resimdeki gibi ince ince daire şeklinde dilimlenir.
  2. Fırın kabına alınır, yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır. Dilerseniz patateslerinizi ayrı bir kaba alıp baharatlarını ve yağını ekleyip karıştırdıktan sonra fırın kabına da dizebilirsiniz.
  3. Boşluk kalmayacak şekilde dizilip 200° fırında 20-25 dk pişirilir. Tavuk sote pişinceye kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten. 👍
  4. Tavuk sote için tavuklar ve diğer malzemeler küp küp doğranır.
  5. Tavaya sıvı yağ koyup önce tavuklar 5-10 dakika sotelenir, ardından doğranmış sivri biber eklenip sotelenir.
  6. Ardından tereyağı eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
  7. Domates, salça, tuz ve baharatlar eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
  8. Tavuklar yumuşayınca pişmiş demektir. Suyu çok azalırsa 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Ben kısık ateşte ve ağzı kapalı pişirdiğim için gerek olmuyor.
  9. Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk sote güzelce yayılır.
  10. Bir yandan da beşamel sosu hazırlayalım. Un tereyağında 3-4 dk güzelce kavrulur.
  11. El çırpıcısıyla, soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırılır.
  12. Kaynayıp göz göz olunca tuz ve karabiberi eklenip ocaktan alınır.
  13. Beşamel sos dökülür.
  14. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilip 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  15. Yemeğimiz hazır. İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. 😊
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN. 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder