1 Eylül 2020 Salı

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 1 deste maydanoz
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 çay kaşığı yedi türlü baharat
  • Yarım çay kaşığı köri köri baharatı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Dilimlenmiş domates
  • Yeşil biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Bir kap içerisine maydanozu doğruyoruz.
  2. Ardından soğanı ve sarmısağı rendeliyoruz.
  3. Soğanın suyunu sıkıp kabın içlerisine koyuyoruz.
  4. Ardından biberleri küçük küçük doğrayıp içerisine atıyoruz daha sonra eti, baharatları, tuzu ve biberi ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
  5. Daha sonra patatesleri ne ince ne de kalın orta olacak şekilde dilimliyoruz.
  6. Patlıcanları da aynı şekilde dildikten sonra yoğurduğumuz eti tepsiye seriyoruz.
  7. Ardından üzerine dilimlediğimiz patates ve patlıcanı diziyoruz ve dilimlediğimiz domatesi ortasına koyuyoruz .
  8. Yanlarına bir kaç tane yeşil biber koyuyoruz.
  9. Üzerine salçalı sosumuzu döküp 180 derecelik ısıttığımız fırında 1. 30 saat pişiriyoruz her fırın farklılık göstere bilir kontrollü pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder