Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş orta boy sarımsak
- 1 deste maydanoz
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet patlıcan
- 1 çay kaşığı yedi türlü baharat
- Yarım çay kaşığı köri köri baharatı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Dilimlenmiş domates
- Yeşil biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Bir kap içerisine maydanozu doğruyoruz.
- Ardından soğanı ve sarmısağı rendeliyoruz.
- Soğanın suyunu sıkıp kabın içlerisine koyuyoruz.
- Ardından biberleri küçük küçük doğrayıp içerisine atıyoruz daha sonra eti, baharatları, tuzu ve biberi ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Daha sonra patatesleri ne ince ne de kalın orta olacak şekilde dilimliyoruz.
- Patlıcanları da aynı şekilde dildikten sonra yoğurduğumuz eti tepsiye seriyoruz.
- Ardından üzerine dilimlediğimiz patates ve patlıcanı diziyoruz ve dilimlediğimiz domatesi ortasına koyuyoruz .
- Yanlarına bir kaç tane yeşil biber koyuyoruz.
- Üzerine salçalı sosumuzu döküp 180 derecelik ısıttığımız fırında 1. 30 saat pişiriyoruz her fırın farklılık göstere bilir kontrollü pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder