Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı yulaf kepeği
- Yarım su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı yaş maya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 100 gram beyaz peynir
- 1 çay bardağı susam
Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi Yapılışı
Merhabalar :).
- Öncelikle bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağı, yaş maya, tuz, yulaf kepeği, un, zeytinyağı, ılık suyu katalım.
- Daha sonra 1 yumurtayı katalım.
- Diğer yumurtanın ise sadece sarısını katalım. Beyazını ayıralım(daha sonra kullanmak için).
- Yani hamurumuzun içinde 1 tam yumurta ve 1 yumurta sarısı olmuş olacak.
- Bütün malzemeleri yoğuralım ve 10 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra yaptığımız hamuru minik toplar haline getirip içine küp şeklinde beyaz peynir koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
- Yaptığımız topları ilk önce ayırdığımız yumurta akına bulayıp, daha sonra susamla kaplayalım.
- Yağlı kağıtlı tepside 15 dakika 170 derecede pişirelim.
- Ben fırının tam ortasının bir alt katında pişirdim üstü yanmasın diye, sizler de öyle yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder