1 Eylül 2020 Salı

Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi

Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yulaf kepeği
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı susam

Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi Yapılışı

Merhabalar :).
  1. Öncelikle bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağı, yaş maya, tuz, yulaf kepeği, un, zeytinyağı, ılık suyu katalım.
  2. Daha sonra 1 yumurtayı katalım.
  3. Diğer yumurtanın ise sadece sarısını katalım. Beyazını ayıralım(daha sonra kullanmak için).
  4. Yani hamurumuzun içinde 1 tam yumurta ve 1 yumurta sarısı olmuş olacak.
  5. Bütün malzemeleri yoğuralım ve 10 dakika dinlendirelim.
  6. Daha sonra yaptığımız hamuru minik toplar haline getirip içine küp şeklinde beyaz peynir koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
  7. Yaptığımız topları ilk önce ayırdığımız yumurta akına bulayıp, daha sonra susamla kaplayalım.
  8. Yağlı kağıtlı tepside 15 dakika 170 derecede pişirelim.
  9. Ben fırının tam ortasının bir alt katında pişirdim üstü yanmasın diye, sizler de öyle yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder