Teremyağlı Afrika Rüyası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 150 gram şeker
- 135 gram yoğurt
- 100 gram sıvı yağ
- 100 gram teremyağ
- 100 gram nişasta
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı pekmez
- Un
Ekstra malzemeler
- Kuru üzüm
- Ceviz
- Fındık
Teremyağlı Afrika Rüyası Tarifi Yapılışı
- Teremyağı cezvede eriyen kadar ısıtıyoruz.
- Kakaoyu ekleyip iyice karıştırıyoruz biraz ılıması için kenarda bekletin.
- Derin bi kaba yumurta ve şekeri alıp çırpıyoruz.
- Sıvıyağ ,yoğurt ve kakaolu teremyağ karışımını ekleyip iyice karıştırıyoruz.Daha bu aşamada isterseniz hamura kuru üzüm ceviz fındık karıştırabilirsiniz.
- Nişasta vanilya kabartma tozunu ekleyip kontrollü olarak un ilave ediyoruz ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur olucak.
- Ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine çatal yada çırpma teliyle hafifçe bastırıp iz yapın. Bu izler pekmezin akıp gitmesini engellicek.
- 200 derece ısınmış fırında 15 dakika kadar çatlayıp kabarana kadar kızartıyoruz.
- Fırından çıkar çıkmaz her kurabiyeye 1 tatlı kaşığı pekmez döküyoruz ceviz içi yada fındık hisdistan cevizi serpebilirsiniz. Kurabiyeleri ılıyana kadar kıpırdatmayın. Sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder