1 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Anne Keki Tarifi

Teremyağlı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram sıvı teremyağ
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı  hindistancevizi
  • 2,5 su bardağı un
  • Çilek
  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi

Teremyağlı Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Ardından yağı ,yoğurdu ,sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  3. Sırasıyla diğer malzemeleri çilek ve kakao hariç ekleyerek çırpın.
  4. Bir kısmını teremyağ ile yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
  5. Az bi kısmına da kakao ekleyip karıştın ve kalıba döküp yuvarlak daire çizerek karıştırın.
  6. Üzerini çilek damla çikolata hindistancevizi ve şeker serpip süsleyerek 180°c ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder