Teremyağlı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram sıvı teremyağ
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi
- 2,5 su bardağı un
- Çilek
- Damla çikolata
- Hindistan cevizi
Teremyağlı Anne Keki Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Ardından yağı ,yoğurdu ,sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Sırasıyla diğer malzemeleri çilek ve kakao hariç ekleyerek çırpın.
- Bir kısmını teremyağ ile yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
- Az bi kısmına da kakao ekleyip karıştın ve kalıba döküp yuvarlak daire çizerek karıştırın.
- Üzerini çilek damla çikolata hindistancevizi ve şeker serpip süsleyerek 180°c ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder