9 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Cevizli Küllü Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Cevizli Küllü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Bulamak için :
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Teremyağlı Cevizli Küllü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısında yumuşayan teremyağımızı yoğurma kabına alalım.
  2. Un hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyelim.
  3. Elimizle karıştıralım.
  4. Ardından azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  5. Hamurumuz çok katı olmasın.
  6. Ardından kurabiyemize yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  7. Üzeri hafif pembeleşene kadar 160 derece fırında yaklaşık15-20dk pişirelim.
  8. Pişen kurabiyeleri fırından çıkaralım.
  9. Ilıdıktan sonra bulamak için yaptığımız kakao ve pudra şekeri karışımına bulayalım. Vee kurabiyelerimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder