Teremyağlı Cevizli Küllü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Bulamak için :
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Teremyağlı Cevizli Küllü Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında yumuşayan teremyağımızı yoğurma kabına alalım.
- Un hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyelim.
- Elimizle karıştıralım.
- Ardından azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Hamurumuz çok katı olmasın.
- Ardından kurabiyemize yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzeri hafif pembeleşene kadar 160 derece fırında yaklaşık15-20dk pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkaralım.
- Ilıdıktan sonra bulamak için yaptığımız kakao ve pudra şekeri karışımına bulayalım. Vee kurabiyelerimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder