3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi İçin Malzemeler

Çorbası için :
  • 2 su bardağı kuru fasulye(bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 adet kuru soğan (büyükse 1 tanede olabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı ülker teremyağ
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 (yarım) adet limon
Köftesi(topalak)için:
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (iki yemek kaşığı içine iki yemek kaşığı bulamak için)
  • 1  tatlı kaşığı tuz
  • 1  tatlı kaşığı nane
  • 1  tatlı kaşığı  toz biber
  • 1  tatlı kaşığı  kimyon (dilediğiniz baharatlar)
  • Ve köfteleri yuvarlarken ellerimizi ıslatmaya az yeteri kadar su

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi Yapılışı


  1. Düdüklü tenceremizi ocağa alıyoruz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir dolu yemek kaşığı tereyağ alınır ve ince ince doğradığımız soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Salça eklenip karıştırılır. Fasulyeler eklenip beş dk kadar kaçırdıktan sonra sıcak su ve tuzu ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılıp, düdüğünü indirdikten sonra 20 dk kadar pişirilir ve ocak kapatılır.
  3. Köfte malzemelerimiz ve baharatları karıştırıldıktan sonra elimizi hafifçe suya batırıp ufak ufak köfteler yuvarlanıp iki yemek kaşığı un serptiğimiz kapta toplanır.
  4. Köftelerimiz unundan ayrılıp pişen fasulyemizin olduğu tencereye aktarılır.
  5. Sarımsağımız rendelenir, limonumuz sıkılır yirmi dk kadar kaynatılıp köfteler pişince ocak kapatılır.
  6. Afyon yöresine ait lezzetimiz doyurucu ve lezzetiyle beğenilen bir çorbadır. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder