3 Eylül 2020 Perşembe

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ilik süt
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ortalama 4 su bardağı)
İç harcı için;
  • Maydanoz
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık sütle maya karıştırılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır.
  2.  Un hariç bütün hamur malzemeleri karıştırılır.
  3. Dinlenen süt ve maya karışıma eklenir.
  4. Yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
  5.  Hamur güneş altında 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  6. Eğer güneş imkanınız yoksa fırını 150 derece ısıtıp kapatıp o sıcaklıkta mayalayabilirsiniz.
  7. İç harcı için maydanoz doğranır ve beyaz peynir ile karıştırılır.
  8. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapılarak elimizde açılır.
  9. İçerisine harç konarak yarım ay şeklinde kapatılır ve uçları birleştirilir.
  10.  Şekil verdiğimiz hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  12. 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişirilir.
  13.  Pişmesi fırından fırına değişir o yüzden kontrollü pişirelim.
  14.  Pişen poğaçaları soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsunn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder