Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ilik süt
- Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ortalama 4 su bardağı)
İç harcı için;
- Maydanoz
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık sütle maya karıştırılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır.
- Un hariç bütün hamur malzemeleri karıştırılır.
- Dinlenen süt ve maya karışıma eklenir.
- Yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
- Hamur güneş altında 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Eğer güneş imkanınız yoksa fırını 150 derece ısıtıp kapatıp o sıcaklıkta mayalayabilirsiniz.
- İç harcı için maydanoz doğranır ve beyaz peynir ile karıştırılır.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapılarak elimizde açılır.
- İçerisine harç konarak yarım ay şeklinde kapatılır ve uçları birleştirilir.
- Şekil verdiğimiz hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
- 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişirilir.
- Pişmesi fırından fırına değişir o yüzden kontrollü pişirelim.
- Pişen poğaçaları soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsunn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder