Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram teremyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 3,5 su bardağı un
İç harcı:
- 4-5 adet rendelenmiş elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı teremyağı
- Pudra şekeri
Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. 4-5 adet elmayı rendeleyip 3 yemek kaşığı şekerle pişiriyoruz. Suyunu saldıktan sonra tarçınla 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
- Pişen harca teremyağı ekleyip cevizleri üstüne ekliyoruz.
- Harcın soğumasını bekliyoruz.
- Üç harcı bir yandan soğurken hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Hamuru 10-15 dk dolapta bekletiyoruz toparlanması için.
- Tart kabını yağlayıp hamurun 2/3 ünü merdaneyle açıyoruz.
- Eşit miktarda yayılan hamuru tart kabına koyuyoruz.
- Çatalla deliyoruz ve iç harcı ekliyoruz.
- Ayırdığımız 1/3 lük hamuru üstüne rendeleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişiyoruz. Biraz dinlendikten ve sıcağını attıktan sonra üstüne pudra şekeri ekliyoruz.Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder