7 Eylül 2020 Pazartesi

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 125 gram teremyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
İç harcı:
  • 4-5 adet rendelenmiş elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı teremyağı
  • Pudra şekeri

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. 4-5 adet elmayı rendeleyip 3 yemek kaşığı şekerle pişiriyoruz. Suyunu saldıktan sonra tarçınla 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
  2. Pişen harca teremyağı ekleyip cevizleri üstüne ekliyoruz.
  3. Harcın soğumasını bekliyoruz.
  4. Üç harcı bir yandan soğurken hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  5. Hamuru 10-15 dk dolapta bekletiyoruz toparlanması için.
  6. Tart kabını yağlayıp hamurun 2/3 ünü merdaneyle açıyoruz.
  7. Eşit miktarda yayılan hamuru tart kabına koyuyoruz.
  8. Çatalla deliyoruz ve iç harcı ekliyoruz.
  9. Ayırdığımız 1/3 lük hamuru üstüne rendeleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişiyoruz. Biraz dinlendikten ve sıcağını attıktan sonra üstüne pudra şekeri ekliyoruz.Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder