Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi
Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze ayıklanmış bamya
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase kadar çok küçük doğranmış kırmızı et
- 1 orta boy soğan
- 1 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Yeteri kadar tuz
Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi Yapılışı
- Tencereye 1 yemek kaşığı teremyağ ve zeytin yağı koyun.
- Soğanı doğrayıp çok küçük doğranmış etle birlikte iyice kavurun.
- Salçayı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
- Ardından bamyayı da ekleyin 2-3 dakika kavurun.
- Sonra üzerine yeteri kadar kaynar su ekleyin. Çok olmasın ama.
- Tuzunu ve limon tuzunu ekleyin.
- Tadına bakarak ekşisini nasıl seviyorsanız ayarlayın.
- Orta ateşte pişmeye bırakın.
- Suyu bamyadan az olduğu zaman nohudunu ekleyin.
- 2-3 dakika daha kaynatın. Çok sulu çokta susuz olmasın.
- Ocaktan alın ve servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder