2 Eylül 2020 Çarşamba

Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi

Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 yumurta
  • Un
İç harcı için;
  • 4 kaşık eritilmiş tereyağ
  • Sıvı yağ dökülmüş zeytin ezmesi

Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt-su karışımı, şeker ve maya karıştırılır ve 5 dakika kabarması beklenir.
  2. Daha sonra kalan tüm malzemeler karıştırılır ( yumurtanın akı içine sarısı üzerine olacak) ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamur 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalandıktan sonra hamuru önce 3 parçaya sonra her bir parça kendi içinde 4 e ayrılır.
  5. Her hamuru elimizle hafif açarak tereyağ sürülür .
  6. Üstüne başka hamur koyulur.
  7. 4 kat olduktan sonra zeytin ezmesi sürülür ve 12 parçaya ayrılır.
  8. Daha sonra rulo şeklinde sarılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
  9. 170 derecede 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder