Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 yumurta
- Un
İç harcı için;
- 4 kaşık eritilmiş tereyağ
- Sıvı yağ dökülmüş zeytin ezmesi
Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık süt-su karışımı, şeker ve maya karıştırılır ve 5 dakika kabarması beklenir.
- Daha sonra kalan tüm malzemeler karıştırılır ( yumurtanın akı içine sarısı üzerine olacak) ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalandıktan sonra hamuru önce 3 parçaya sonra her bir parça kendi içinde 4 e ayrılır.
- Her hamuru elimizle hafif açarak tereyağ sürülür .
- Üstüne başka hamur koyulur.
- 4 kat olduktan sonra zeytin ezmesi sürülür ve 12 parçaya ayrılır.
- Daha sonra rulo şeklinde sarılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 170 derecede 30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder