2 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze ayıklanmış bamya
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kase kadar çok küçük doğranmış kırmızı et
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Yeteri kadar tuz

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 yemek kaşığı teremyağ ve zeytin yağı koyun.
  2. Soğanı doğrayıp çok küçük doğranmış etle birlikte iyice kavurun.
  3. Salçayı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
  4. Ardından bamyayı da ekleyin 2-3 dakika kavurun.
  5. Sonra üzerine yeteri kadar kaynar su ekleyin. Çok olmasın ama.
  6. Tuzunu ve limon tuzunu ekleyin.
  7. Tadına bakarak ekşisini nasıl seviyorsanız ayarlayın.
  8. Orta ateşte pişmeye bırakın.
  9. Suyu bamyadan az olduğu zaman nohudunu ekleyin.
  10. 2-3 dakika daha kaynatın. Çok sulu çokta susuz olmasın.
  11. Ocaktan alın ve servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder