6 Eylül 2020 Pazar

Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi

Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi İçin Malzemeler

4 kişilik(8 parça)
Hamuru için:
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 bardak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • Aldığı kadar un
  • 100 gram teremyağ
Üst harç için;
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kırmızı, 1 yeşil biber
  • 1 avuç zeytin(çekirdeği alınmış)
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram tulum peynir
  • 100 gram sucuk
  • 100 gram teremyağ

Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi Yapılışı


  1. 5 saat önceden mayalı hamur yapıyoruz. Yuvarlak olacak şekilde oklavayla açıyoruz.
  2. Üstüne rendelendiğimiz 2 domates ile 1 çorba kaşığı salça ile karıştırıyoruz.
  3. Pizza hamurunun üstüne eşit bir şekilde olacak şekilde yayıyoruz.
  4. Üzerine beyaz peyniri, dilimlediğimiz sucukları, tulum peynirini, biberleri, zeytinleri yerleştiriyoruz.
  5. Karabiber, kekik, pul biber ekliyoruz. Fındık büyüklüğünde teremyağ parçalarını pizzamızın üzerine koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200° derece  fırına pizzamızı koyuyoruz.
  7. 10 dk pişiriyoruz. 15 dakika hamur toparlandıktan sonra afiyetle tüketiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder