Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi İçin Malzemeler
4 kişilik(8 parça)
Hamuru için:
- 1 çay kaşığı maya
- 1 bardak su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- Aldığı kadar un
- 100 gram teremyağ
Üst harç için;
- 2 domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kırmızı, 1 yeşil biber
- 1 avuç zeytin(çekirdeği alınmış)
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram tulum peynir
- 100 gram sucuk
- 100 gram teremyağ
Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi Yapılışı
- 5 saat önceden mayalı hamur yapıyoruz. Yuvarlak olacak şekilde oklavayla açıyoruz.
- Üstüne rendelendiğimiz 2 domates ile 1 çorba kaşığı salça ile karıştırıyoruz.
- Pizza hamurunun üstüne eşit bir şekilde olacak şekilde yayıyoruz.
- Üzerine beyaz peyniri, dilimlediğimiz sucukları, tulum peynirini, biberleri, zeytinleri yerleştiriyoruz.
- Karabiber, kekik, pul biber ekliyoruz. Fındık büyüklüğünde teremyağ parçalarını pizzamızın üzerine koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° derece fırına pizzamızı koyuyoruz.
- 10 dk pişiriyoruz. 15 dakika hamur toparlandıktan sonra afiyetle tüketiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder