Teremyağlı Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram teremyağ margarin
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2, 5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limon
Teremyağlı Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Malzemeleri sırasıyla kabımıza koyalım ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
- Oluşan bezemizi masanın üzerinde bıçak sırtından birazcık kalın olacak şekilde elimizle açalım.
- Çay bardağı yardımıyla hamurumuzdan 5 yuvarlak elde edelim ve bu yuvarlaklar uç uca gelecek şekilde üst üste yerleştirelim.
- En alttaki halkadan başlayarak en üste kadar olan hamuru elimizle rulo yapalım.
- Ruloyu bıçak yardımıyla fazla bastırmadan ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz kısım altta kalacak ve üstte gül deseni oluşacak.
- Gülleri dizdiğimiz tepsimizi yağlayıp fırına sürelim ve 200 derecede 20 dakika pişirelim.
- Şerbetimizi de tencerede güzelce kaynatalım, kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha kaynatalım koyulaşması için.
- Ilıyan şerbet ve ılıyan tatlımızı tepside buluşturalım ve şerbetini çekmesi için 15 dk bekletelim.
- Şerbetini yavaş yavaş içine çeken tatlımızı ılıklığı geçince buzdolabında yarım saat dinlendirerek servis edebilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder