9 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Gül Tatlısı Tarifi

Teremyağlı Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram teremyağ margarin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 2, 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Teremyağlı Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri sırasıyla kabımıza koyalım ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
  2. Oluşan bezemizi masanın üzerinde bıçak sırtından birazcık kalın olacak şekilde elimizle açalım.
  3. Çay bardağı yardımıyla hamurumuzdan 5 yuvarlak elde edelim ve bu yuvarlaklar uç uca gelecek şekilde üst üste yerleştirelim.
  4. En alttaki halkadan başlayarak en üste kadar olan hamuru elimizle rulo yapalım.
  5. Ruloyu bıçak yardımıyla fazla bastırmadan ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz kısım altta kalacak ve üstte gül deseni oluşacak.
  6. Gülleri dizdiğimiz tepsimizi yağlayıp fırına sürelim ve 200 derecede 20 dakika pişirelim.
  7. Şerbetimizi de tencerede güzelce kaynatalım, kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha kaynatalım koyulaşması için.
  8. Ilıyan şerbet ve ılıyan tatlımızı tepside buluşturalım ve şerbetini çekmesi için 15 dk bekletelim.
  9. Şerbetini yavaş yavaş içine çeken tatlımızı ılıklığı geçince buzdolabında yarım saat dinlendirerek servis edebilirsiniz.
    Deneyen herkese afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder