Teremyağlı Sodalı Börek (Su Böreği Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 50 gram eritilmiş teremyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
En son üzerine;
- 1 adet soda
Teremyağlı Sodalı Börek (Su Böreği Gibi) Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcımızı hazırlıyoruz ,soğanı 4-5 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz.
- Daha sonra kıymayı döküp kavuruyoruz.
- En son baharatları katıp altını kapatıyoruz.
- İnce ince kıydığımız maydanozu da katıyoruz. Harcımız hazır.
- Borcam yağlanır.
- 1 adet yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir ve soslanır.
- 1 buçuk yufka daha aynı şekilde serilir ve soslanır .
- Kıymalı harç dökülür .
- Daha sonra kalan 2 buçuk yufka da soslanarak serilir.
- En sonra dışarıda kalan yufkalar ile böreğin üstü kapatılır.
- Kalan sos dökülüp dilimlenir üstüne 1 şişe soda dökülür, sosu çekince 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- 6 yufkadanda olur bende yoktu o yüzden 5 yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder