9 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Sodalı Börek (Su Böreği Gibi) Tarifi

Teremyağlı Sodalı Börek (Su Böreği Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 50 gram eritilmiş teremyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
En son üzerine;
  • 1 adet soda

Teremyağlı Sodalı Börek (Su Böreği Gibi) Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç harcımızı hazırlıyoruz ,soğanı 4-5 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz.
  2. Daha sonra kıymayı döküp kavuruyoruz.
  3. En son baharatları katıp altını kapatıyoruz.
  4. İnce ince kıydığımız maydanozu da katıyoruz. Harcımız hazır.
  5. Borcam yağlanır.
  6. 1 adet yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir ve soslanır.
  7. 1 buçuk yufka daha aynı şekilde serilir ve soslanır .
  8. Kıymalı harç dökülür .
  9. Daha sonra kalan 2 buçuk yufka da soslanarak serilir.
  10. En sonra dışarıda kalan yufkalar ile böreğin üstü kapatılır.
  11. Kalan sos dökülüp dilimlenir üstüne 1 şişe soda dökülür, sosu çekince 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  12. 6 yufkadanda olur bende yoktu o yüzden 5 yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder