3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket teremyağ
Üzerini süslemek için;
  • Çikolata sosu
  • 1 şeftali
  • Armut

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütümüzü boşaltıyoruz üzerine şeker ve unu boşaltıp ocağın üzerine alarak orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak içerisine 80 gr. teremyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Tencereyi ocaktan alıp içerisine bir paket vanilya ilave ederek mikserle 5 dk çırpıyoruz.
  4. Islatılmış borcama boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Servis yapacağımız zaman üzerine ben hazır çikolata sosu kullandım.
  6. Şeftali ve armudu ince doğrayıp servis tabağımıza ilave ediyoruz. Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder