Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 fincan un
- 3 fincan şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket teremyağ
Üzerini süslemek için;
- Çikolata sosu
- 1 şeftali
- Armut
Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencereye sütümüzü boşaltıyoruz üzerine şeker ve unu boşaltıp ocağın üzerine alarak orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak içerisine 80 gr. teremyağ ilave edip karıştırıyoruz.
- Tencereyi ocaktan alıp içerisine bir paket vanilya ilave ederek mikserle 5 dk çırpıyoruz.
- Islatılmış borcama boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
- Servis yapacağımız zaman üzerine ben hazır çikolata sosu kullandım.
- Şeftali ve armudu ince doğrayıp servis tabağımıza ilave ediyoruz. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder