Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk baget(6-8 tane)
- 4 adet milföy yaprağı
- 1 adet yumurta sarısı
Tavuğu haşlamak için;
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
Pilavı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
- İçerisine tavuğu lezzetlendirmek için bir adet soğan 3, 4 diş sarımsak, tane karabiber tuz ve defne yaprağı koyarak pişirmeye bırakıyoruz.
- Haşlanan tavukları ayrı bir kaba alıp soğuması için biraz bekliyoruz.
- Bu sırada milföyleri hafif unlayarak uzunlamasına olacak şekilde biraz açıp inceltiyoruz.
- Yine uzunlamasına olacak şekilde hamurdan şeritler kesiyoruz.
- Soğuyan tavukların derilerini alıp şeritlere dolayarak uçlarını aliminyum folyo ile kaplıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tavuğumuz pişerken pilavı hazırlıyoruz. Bir tencereye yağları alıp önceden ıslattığımız pirinçlerle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
- İyice kavrulan pirinçlere haşladığımız tavuğun suyundan ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir su bardağı haşlanmış nohutları da ilave edip önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra demlenmesi için üzerine havlu kağıt örtüyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder