3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk baget(6-8 tane)
  • 4 adet milföy yaprağı
  • 1 adet yumurta sarısı
Tavuğu haşlamak için;
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
Pilavı için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuklarımızı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
  2. İçerisine tavuğu lezzetlendirmek için bir adet soğan 3, 4 diş sarımsak, tane karabiber tuz ve defne yaprağı koyarak pişirmeye bırakıyoruz.
  3. Haşlanan tavukları ayrı bir kaba alıp soğuması için biraz bekliyoruz.
  4. Bu sırada milföyleri hafif unlayarak uzunlamasına olacak şekilde biraz açıp inceltiyoruz.
  5. Yine uzunlamasına olacak şekilde hamurdan şeritler kesiyoruz.
  6. Soğuyan tavukların derilerini alıp şeritlere dolayarak uçlarını aliminyum folyo ile kaplıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Tavuğumuz pişerken pilavı hazırlıyoruz. Bir tencereye yağları alıp önceden ıslattığımız pirinçlerle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
  10. İyice kavrulan pirinçlere haşladığımız tavuğun suyundan ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Bir su bardağı haşlanmış nohutları da ilave edip  önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  12. Pilavımız piştikten sonra demlenmesi için üzerine havlu kağıt örtüyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder