2 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi

Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 3 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 kabak
  • 4 baş taze soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu teremyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber (tatlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su

Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak soğan ve biberler ince ince doğranır.
  2. Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve doğranan soğan biberler kavrulur.
  3. Kabak oldukça küçük doğranır kavrulan sebzelere ilave edilir.
  4. Bir süre böyle kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş domatesler de küp küp doğranır ve tencereye alınır.
  5. Bütün sebzeler iki dk kavrulduktan sonra bor paket erişte eklenir tuz, toz biber, çeşni ve bir kaşık teremyağ eklenip karıştırılır.
  6. Son olarak üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  7. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun 😊😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder