Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi
Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket erişte
- 3 domates
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- 1 kabak
- 4 baş taze soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu teremyağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- Tuz
- Kırmızı toz biber (tatlı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Sıcak su
Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak soğan ve biberler ince ince doğranır.
- Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve doğranan soğan biberler kavrulur.
- Kabak oldukça küçük doğranır kavrulan sebzelere ilave edilir.
- Bir süre böyle kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş domatesler de küp küp doğranır ve tencereye alınır.
- Bütün sebzeler iki dk kavrulduktan sonra bor paket erişte eklenir tuz, toz biber, çeşni ve bir kaşık teremyağ eklenip karıştırılır.
- Son olarak üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun 😊😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder