2 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
Üzeri için;
  • Çikolata sosu
  • Ceviziçi

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Önce yağı eritiyoruz sonra unu ilave edip kavuruyoruz.
  2. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Süt ve şekeri ilave ediyoruz koyu bi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ilave edip 5 dakika mikserle karıştırıyoruz.
  5. Üzerine sosu ve ceviz içi ile süslüyoruz.
  6. Soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra 2-3 saat buz dolabında bekletiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder