1 Eylül 2020 Salı

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Çorbaya eklemek için:
  • 1 bardak nohut
  • Bir iki parça incik ya da bir kase kadar kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Nane

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. İnce bulgur ve irmiği 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz (su kaynar halde olmayacak ılık ile sıcak arası bir sıcaklıkta olması gerekiyor, yoksa bulgur çok şişer ve toparlayamazsınız).
  3. Islattığımız bulguru 10 dakika dinlendirdikten sonra sırasıyla tuz, biber salçası, kimyon, karabiber ekliyoruz ve biraz yoğuruyoruz.
  4. Unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz (yoğururken ara ara elimizi suya batırıp yoğurmaya devam edersek daha çabuk toparlarız hamurumuzu). Ben yaklaşık yarım saat yoğurdum.
  5. Hamurumuzdan küçük küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp unladığımız tepsiye diziyoruz.
  6. Ayrı bir tencerede etimizi ve nohutu haşlıyoruz.
  7. Her şeyimizi hazırladıktan sonra çorbamızı sosunu hazırlıyoruz.
  8. Sıvıyağda salçaları kavuruyoruz ve nohutu ve etlerimiz ekliyoruz.
  9. Üzerine yeteri kadar su ve tuz ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
  10. Çorbamız kaynadıktan sonra yavaş yavaş elimizde yuvarladığımız topalakları ve nanesini ekliyoruz.
  11. 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Limonla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder