Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Bir çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Çorbaya eklemek için:
- 1 bardak nohut
- Bir iki parça incik ya da bir kase kadar kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Nane
Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
- İnce bulgur ve irmiği 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz (su kaynar halde olmayacak ılık ile sıcak arası bir sıcaklıkta olması gerekiyor, yoksa bulgur çok şişer ve toparlayamazsınız).
- Islattığımız bulguru 10 dakika dinlendirdikten sonra sırasıyla tuz, biber salçası, kimyon, karabiber ekliyoruz ve biraz yoğuruyoruz.
- Unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz (yoğururken ara ara elimizi suya batırıp yoğurmaya devam edersek daha çabuk toparlarız hamurumuzu). Ben yaklaşık yarım saat yoğurdum.
- Hamurumuzdan küçük küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp unladığımız tepsiye diziyoruz.
- Ayrı bir tencerede etimizi ve nohutu haşlıyoruz.
- Her şeyimizi hazırladıktan sonra çorbamızı sosunu hazırlıyoruz.
- Sıvıyağda salçaları kavuruyoruz ve nohutu ve etlerimiz ekliyoruz.
- Üzerine yeteri kadar su ve tuz ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamız kaynadıktan sonra yavaş yavaş elimizde yuvarladığımız topalakları ve nanesini ekliyoruz.
- 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Limonla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder