3 Eylül 2020 Perşembe

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı nohut
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı erişte
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Nane

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimekler ve nohut yıkanıp ayrı ayrı haşlanır.
  2. Tencereye 4-5 su bardağı sıcak su konarak kaynatılır.
  3. Kaynayan suya haşlanmış nohut ve mercimeklerle erişte eklenir.
  4. Bu arada ayrı bir kapta terbiye hazırlanır.
  5. Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır.
  6. Erişteler pişince çorbanın suyundan biraz alınarak terbiyeye ilave edilir. (terbiye ılıtılarak çorbamıza eklenir).
  7. Tuzu da ilave edilerek 5-6dk kaynatılır.
  8. Tavada soğan kavrulur, karamelize olunca nane eklenip çorbaya karıştırılır. Servise hazır.
  9. Selçuklulardan günümüze gelmiş, doğu anadolu’da yaygın olarak yapılan tutmaç çorbası’nı eminim çok beğeneceksiniz 😊🌸afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder