Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı yeşil mercimek
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı nohut
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı erişte
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- Tuz
- Nane
Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yeşil mercimekler ve nohut yıkanıp ayrı ayrı haşlanır.
- Tencereye 4-5 su bardağı sıcak su konarak kaynatılır.
- Kaynayan suya haşlanmış nohut ve mercimeklerle erişte eklenir.
- Bu arada ayrı bir kapta terbiye hazırlanır.
- Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır.
- Erişteler pişince çorbanın suyundan biraz alınarak terbiyeye ilave edilir. (terbiye ılıtılarak çorbamıza eklenir).
- Tuzu da ilave edilerek 5-6dk kaynatılır.
- Tavada soğan kavrulur, karamelize olunca nane eklenip çorbaya karıştırılır. Servise hazır.
- Selçuklulardan günümüze gelmiş, doğu anadolu’da yaygın olarak yapılan tutmaç çorbası’nı eminim çok beğeneceksiniz 😊🌸afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder