Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 6- 7 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
- Biberler temizlenir yıkanır.
- 2 veya 3 parçaya bölünür.
- Tencereye zeytinyağı su sirke koyulup kaynayınca içine biberler atılır, tuz eklenir.
- Biraz karıştırıp içine 2 adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi koyun.
- Sarımsakları doğrayın.
- Şekeri ilave edip rengi dönene kadar karıştırın.
- En son doğranmış maydanoz ve naneyi atıp ocağın altını kapatın.
- Hemen yenecekse soğuduktan sonra yenilebilir.
- Sonra yenilecekse kavanoza koyup kapağını kaynatıp kapatın ters çevirin soğuyunca ya kadar dursun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder