1 Eylül 2020 Salı

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 6- 7 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane

Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Biberler temizlenir yıkanır.
  2. 2 veya 3 parçaya bölünür.
  3. Tencereye zeytinyağı su sirke koyulup kaynayınca içine biberler atılır, tuz eklenir.
  4. Biraz karıştırıp içine 2 adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi koyun.
  5. Sarımsakları doğrayın.
  6. Şekeri ilave edip rengi dönene kadar karıştırın.
  7. En son doğranmış maydanoz ve naneyi atıp ocağın altını kapatın.
  8. Hemen yenecekse soğuduktan sonra yenilebilir.
  9. Sonra yenilecekse kavanoza koyup kapağını kaynatıp kapatın ters çevirin soğuyunca ya kadar dursun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder