Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı
- 8 tane biber (büyük doğranmış)
- Kişi sayısınca ekmek (bu tarz ekmek bulamazsanız lavaş da olur )
- Sarımsaklı yoğurt
- Tuz ,karabiber ,pulbiber
- Tereyağı
Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşılarını düdüklü tencereye alıyoruz.
- Yeteri miktarda su ekleyip pişmeye bırakıyoruz .
- Pişen etlerimizi alıp, bir tavaya tereyağını koyup etlerimizi tereyağında soteliyoruz .
- Baharatları katıp iyice kavurulduktan sonra kızartma tenceremize biberleri atıp kızartıyoruz .
- Ekmeğimizi kesiyoruz tost makinasında ekmekleri hafif kızartıyoruz .
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
- Bütün malzemeler hazır olduktan sonra sırayla ekmeği koyuyoruz .
- Yoğurt biberler ve en son eti koyup üzerini maydanozla süslüyoruz.
Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder