4 Eylül 2020 Cuma

Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi

Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 8 tane biber (büyük doğranmış)
  • Kişi sayısınca ekmek (bu tarz ekmek bulamazsanız lavaş da olur )
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • Tereyağı

Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşılarını düdüklü tencereye alıyoruz.
  2. Yeteri miktarda su ekleyip pişmeye bırakıyoruz .
  3. Pişen etlerimizi alıp, bir tavaya tereyağını koyup etlerimizi tereyağında soteliyoruz .
  4. Baharatları katıp iyice kavurulduktan sonra kızartma tenceremize biberleri atıp kızartıyoruz .
  5. Ekmeğimizi kesiyoruz tost makinasında ekmekleri hafif kızartıyoruz .
  6. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
  7. Bütün malzemeler hazır olduktan sonra sırayla ekmeği koyuyoruz .
  8. Yoğurt biberler ve en son eti koyup üzerini maydanozla süslüyoruz.
Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder